Card image cap

Daniil Sihastrul s-a născut într-un sat din apropierea orașului Rădăuți, la începutul secolului al XV-lea, având numele la botez de Dumitru. De mic copil, acesta a fost atras de viața monahală, iar la vârsta de 16 ani a fost călugărit cu numele David la Mănăstirea „Sfântul Nicolae” din Rădăuți și, ulterior, câțiva ani mai târziu a fost hirotonit preot.

Bărbatul a fost tot timpul o fire mai retrasă, dorind să trăiască în liniște și armonie cu natura și Dumnezeu, astfel că a devenit schimnic, luând numele de Daniil și s-a retras la Putna, pe malul pârâului Vițău.
added by Anonymous 358 days ago 5    0

Daniel Sihastru - Manastirea Putna
23
3

Este considerat adevaratul intemeietor al vietii isihaste pe valea paraului Putna, la inceputul veacului al XV-lea. A trait in aceasta zona peste 20 de ani , intr-o chilie mica sapata in piatra cu mainile sale, ca un mare eremit si ascet purtator de Dumnezeu. Daniil Sihastru a ridicat viata isihasta din Moldova la cel mai inalt nivel de traire duhovniceasca, nevointa in pestera necunoscuta pana la el in Moldova, ajungand la masura isihasmului sinait, palestinian sau atonit. Daniil Sihastru a fost sfetnicul de taina al domnitorului Stefan cel Mare, indemnandu-l sa lupte in fruntea ostenilor pentru apararea tarii de pericolul paganilor, pentru apararea dreptei credinte.

How do you vote?

Card image cap