Card image cap

Romania este o tara a lacasurilor de cult; numerosi turisti si pelerini ajung pe taram romanesc doar pentru a admira bisericile si manastirile construite chiar si acum sute de ani, cu povesti de-a dreptul impresionante.
added by 1000177169 473 days ago 5    0

La mulți ani cu sănătate, pace, bucurii și bunăstare!
added by Anonymous 473 days ago 5    0

V-aţi întrebat de ce este numită România “Grădina Maicii Domnului”?
26
1

Papa Ioan Paul al II-lea doar a repetat când a vizitat România la invitaţia patriarhului Teoctist, în mai 1999, doar ce era în tradiţie, a mai precizat PF Daniel.

"Noi ne aducem aminte de faptul că, adesea, România a fost numită Grădina Maicii Domnului. De când a fost ea numită aşa? Nu deodată cu vizita Papei Ioan Paul al II-lea. El doar a repetat ceea ce era în tradiţie, şi anume în secolul al XV-lea la Mănăstirea Bisericani din judeţul Neamţ, unii călugări de la mânăstire voiau să plece la Muntele Athos, în Grecia. Maica Domului li s-a arătat într-un stejar ale cărui rădăcini se află şi acum la Bisericani într-o biserică nouă pe care noi am sfinţit-o când eram mitropolit la Iaşi. (…) Acolo, în stejarul respectiv, de la Bisericani, pe care credincioşii puneau adesea icoana Maicii Domnului, acolo din acest stejar le-a spus ea călugărilor care voiau să plece în Muntele Athos: 'Nu mai mergeţi la Muntele Athos, pentru că şi aici este grădina mea. Şi de-atunci s-a spus că şi România este Grădina Maicii Domnului", a spus patriarhul.

How do you vote?

Card image cap